در مقاله قبلی از اجزای کامپیوتر صحبت کردیم. با ما در این مقاله همراه باشید تا ادامه اجزای کامپیوتر را برای شما شرح دهیم.
RAM کامپیوتر(حافظه دسترسی تصادفی)
RAM حافظه کوتاه مدت سیستم شماست. این حافظه کوتاه مدت با خاموش شدن رایانه از بین می رود. اگر روی یک سند، صفحه گسترده یا نوع دیگری از فایل کار میکنید، باید آن را ذخیره کنید تا از دست ندهید. هنگامی که یک فایل را ذخیره می کنید، داده ها روی هارد دیسک نوشته می شود که به عنوان ذخیره طولانی مدت عمل می کند.
RAM بر حسب مگابایت (MB) یا گیگابایت (GB) اندازه گیری می شود. هرچه رم بیشتری داشته باشید، رایانه شما می تواند همزمان کارهای بیشتری انجام دهد. اگر حافظه رم کافی ندارید، ممکن است متوجه شوید که کامپیوتر شما زمانی که چندین برنامه باز است کند است. به همین دلیل، بسیاری از افراد برای بهبود عملکرد، رم اضافی را به رایانه خود اضافه می کنند.
هارد دیسک کامپیوتر
جایی است که نرم افزار، اسناد و فایل های دیگر شما ذخیره می شود. اینها ذخیرهسازی طولانیمدت است، به این معنی که حتی اگر رایانه را خاموش یا از برق جدا کنید، دادهها همچنان ذخیره میشوند.
هرچه هارد دیسک سریعتر باشد، رایانه شما سریعتر می تواند راه اندازی شود و برنامه ها را بارگذاری کند.
واحد تأمین برق کامپیوتر
واحد منبع تغذیه در رایانه، برق را از پریز دیواری به نوع برق مورد نیاز رایانه تبدیل می کند. برق را از طریق کابل ها به مادربرد و سایر قطعات می فرستد.
اگر تصمیم دارید کیس کامپیوتر را باز کنید و نگاهی بیندازید، ابتدا کامپیوتر را از برق بکشید. قبل از دست زدن به داخل کامپیوتر، باید یک جسم فلزی به زمین – یا قسمت فلزی بدنه کامپیوتر – را لمس کنید تا هرگونه تجمع ساکن را تخلیه کنید. الکتریسیته ساکن می تواند از طریق مدارهای کامپیوتری منتقل شود که می تواند به دستگاه شما آسیب جدی وارد کند.
کارت های توسعه
اکثر رایانه ها دارای اسلات های توسعه دهنده روی مادربرد هستند که به شما امکان می دهد انواع مختلفی از کارت های توسعه را اضافه کنید. گاهی اوقات به این کارتهای PCI (اتصال اجزای جانبی) میگویند. ممکن است هرگز نیازی به اضافه کردن کارت PCI نداشته باشید زیرا اکثر مادربردها دارای قابلیتهای داخلی ویدئو، صدا، شبکه و سایر قابلیتها هستند.
با این حال، اگر میخواهید عملکرد رایانه خود را افزایش دهید یا قابلیتهای رایانه قدیمیتر را بهروزرسانی کنید، همیشه میتوانید یک یا چند کارت اضافه کنید.
کارت گرافیک
کارت گرافیک مسئول چیزی است که روی مانیتور می بینید. اکثر کامپیوترها به جای داشتن کارت گرافیک مجزا، یک GPU (واحد پردازش گرافیکی) در مادربرد تعبیه شده اند. کارتهای گرافیک که اغلب به عنوان واحد پردازش (GPU) شناخته میشوند، اجزای سختافزاری تخصصی هستند که برای سرعت بخشیدن به پردازش دادههای بصری طراحی شدهاند. هدف اصلی آنها ارائه تصاویر، ویدئوها و محتوای گرافیکی بر روی نمایشگرها است.
کارت صدا
کارت صدا که به آن کارت صدا نیز گفته می شود، مسئول آنچه در بلندگوها یا هدفون می شنوید است. اکثر مادربردها دارای صدای یکپارچه هستند، اما می توانید برای صدای با کیفیت بالاتر، آن را به کارت صدای اختصاصی ارتقا دهید.
کارت شبکه کامپیوتر
کارت شبکه به رایانه شما اجازه می دهد تا از طریق یک شبکه ارتباط برقرار کند و به اینترنت دسترسی داشته باشد. بسیاری از مادربردها دارای اتصالات شبکه داخلی هستند و یک کارت شبکه نیز می تواند به شکاف توسعه اضافه شود.
کارت بلوتوث (یا آداپتور)
بلوتوث فناوری ارتباط بی سیم در فواصل کوتاه است. اغلب در رایانه ها برای برقراری ارتباط با صفحه کلید بی سیم، موس و چاپگر استفاده می شود. معمولاً در مادربرد تعبیه شده یا در کارت شبکه بی سیم گنجانده شده است. برای رایانههایی که بلوتوث ندارند، میتوانید یک آداپتور USB خریداری کنید.
نظرات کاربران