به کامپیوتر خود دقت کنید. جلو و پشت کیس کامپیوتر خود نگاهی بیندازید. تعداد دکمه ها، پورت ها و شکاف هایی را که می بینید بشمارید. حالا به مانیتور خود نگاه کنید و هر کدام را که در آنجا پیدا کردید بشمارید. شما احتمالاً حداقل 10 و شاید خیلی بیشتر شمردید.
هر کامپیوتر متفاوت است. بنابراین دکمهها، پورتها و سوکتها از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر متفاوت است. با این حال، موارد خاصی وجود دارد که می توانید انتظار داشته باشید که در اکثر رایانه های رومیزی پیدا کنید. یادگیری نحوه استفاده از این پورت ها به شما کمک می کند هر زمان که نیاز به اتصال چیزی به رایانه خود داشته باشید، مانند چاپگر، صفحه کلید یا ماوس جدید.
کیس کامپیوتر
کیس کامپیوتر جعبه فلزی و پلاستیکی است که شامل اجزای اصلی کامپیوتر از جمله مادربرد، واحد پردازش مرکزی (CPU) و منبع تغذیه است. قسمت جلویی کیس معمولا دارای دکمه روشن/خاموش و یک یا چند درایو نوری است.
کیس های کامپیوتر در شکل ها و اندازه های مختلفی وجود دارند. یک کیس رومیزی صاف روی میز قرار می گیرد و مانیتور معمولا بالای آن قرار می گیرد. کیس برج بلند است و در کنار مانیتور یا روی زمین قرار می گیرد. کامپیوترهای همه کاره با قطعات داخلی تعبیه شده در مانیتور عرضه می شوند که نیاز به قاب جداگانه را بی نیاز می کند.
مانیتور
مانیتور با یک کارت ویدئویی که در داخل کیس کامپیوتر قرار دارد کار می کند تا تصاویر و متن را روی صفحه نمایش دهد. اکثر مانیتورها دارای دکمه های کنترلی هستند که به شما امکان می دهد تنظیمات نمایش مانیتور خود را تغییر دهید و برخی از مانیتورها نیز دارای بلندگوهای داخلی هستند.
نمایشگرهای جدیدتر معمولاً دارای نمایشگرهای LCD (نمایشگر کریستال مایع) یا LED (دیود ساطع کننده نور) هستند. اینها را می توان بسیار نازک ساخت و اغلب به آنها نمایشگرهای صفحه تخت می گویند. مانیتورهای قدیمی از نمایشگرهای CRT (لوله اشعه کاتدی) استفاده می کنند. مانیتورهای CRT بسیار بزرگتر و سنگین تر هستند و فضای بیشتری را اشغال می کنند.
صفحه کلید کامپیوتر
صفحه کلید یکی از راه های اصلی برای برقراری ارتباط با کامپیوتر است. انواع مختلفی از کیبوردها وجود دارد، اما اکثر آنها بسیار شبیه هستند و به شما امکان می دهند کارهای اولیه یکسانی را انجام دهید.
ماوس کامپیوتر
ماوس یکی دیگر از ابزارهای مهم برای برقراری ارتباط با رایانه است. معمولاً به عنوان دستگاه اشاره گر شناخته می شود، به شما امکان می دهد به اشیاء روی صفحه اشاره کنید، روی آنها کلیک کنید و آنها را حرکت دهید.
دو نوع اصلی ماوس وجود دارد:
نوری و مکانیکی. ماوس نوری از یک چشم الکترونیکی برای تشخیص حرکت استفاده می کند و تمیز کردن آن آسان تر است. ماوس مکانیکی از یک توپ غلتان برای تشخیص حرکت استفاده می کند و برای عملکرد صحیح به تمیز کردن منظم نیاز دارد.
جایگزین های ماوس در کامپیوتر
دستگاه های دیگری نیز وجود دارند که می توانند همان کار ماوس را انجام دهند. بسیاری از مردم استفاده از آنها را راحتتر میدانند و همچنین نسبت به ماوسهای سنتی به فضای میز کمتری نیاز دارند. رایج ترین جایگزین های ماوس در زیر آمده است.
Trackball:
یک توپ است که می تواند آزادانه بچرخد. به جای حرکت دادن دستگاه مانند ماوس، می توانید توپ را با انگشت شست خود بچرخانید تا نشانگر را حرکت دهید.
پد لمسی:
یک پد لمسی که به آن پد لمسی نیز میگویند، یک پد حساس به لمس است که به شما امکان میدهد با انجام یک حرکت طراحی با انگشت، نشانگر را کنترل کنید. پد لمسی در رایانه های لپ تاپ رایج است.
پشت کیس کامپیوتر
پشت کیس کامپیوتر دارای پورت های اتصال است که متناسب با دستگاه های خاص ساخته شده اند. محل قرارگیری از رایانه ای به رایانه دیگر متفاوت است و بسیاری از شرکت ها کانکتورهای ویژه خود را برای دستگاه های خاص دارند. ممکن است برخی از پورتها دارای کد رنگی باشند تا به شما کمک کند تعیین کنید کدام پورت برای یک دستگاه خاص استفاده میشود
انواع دیگر پورت ها
انواع دیگری از پورت ها مانند FireWire، Thunderbolt و HDMI وجود دارد. اگر رایانه شما دارای پورت هایی است که آنها را نمی شناسید، برای اطلاعات بیشتر باید به دفترچه راهنمای خود مراجعه کنید.
داخل یک کامپیوتر
آیا تا به حال به داخل کیس کامپیوتر نگاه کرده اید یا تصاویری از داخل آن دیده اید؟ قطعات کوچک ممکن است پیچیده به نظر برسند، اما داخل یک کیس کامپیوتر واقعاً آنقدرها هم مرموز نیست. این درس به شما کمک می کند تا بر برخی از اصطلاحات اولیه تسلط داشته باشید و کمی بیشتر در مورد آنچه در داخل رایانه می گذرد، درک کنید.
مادربرد
مادربرد مدار اصلی کامپیوتر است. این صفحه نازکی است که CPU، حافظه، کانکتورهای هارد دیسک و درایوهای نوری، کارت های توسعه برای کنترل ویدئو و صدا و اتصالات به پورت های کامپیوتر شما (مانند پورت های USB) را در خود جای می دهد. مادربرد به طور مستقیم یا غیر مستقیم به هر قسمت از رایانه متصل می شود.
CPUپردازنده
واحد پردازش مرکزی (CPU) که به آن پردازنده نیز می گویند، در داخل کیس کامپیوتر روی مادربرد قرار دارد. گاهی اوقات به آن مغز رایانه می گویند و وظیفه آن اجرای دستورات است. هر زمان که کلیدی را فشار می دهید، روی ماوس کلیک می کنید یا برنامه ای را شروع می کنید، دستورالعمل ها را به CPU ارسال می کنید.
CPU معمولاً یک مربع سرامیکی دو اینچی است که یک تراشه سیلیکونی در داخل آن قرار دارد. تراشه معمولاً به اندازه یک تصویر کوچک است. CPU در سوکت CPU مادربرد قرار می گیرد که توسط هیت سینک پوشانده شده است، جسمی که گرما را از CPU جذب می کند.
نظرات کاربران